Investeren in vastgoed in Nederland: waar begint u?

Investeren in vastgoedAls investeerder of belegger heeft u tegenwoordig veel mogelijkheden. Er zijn tal van beleggingen of investeringen die de moeite waard kunnen zijn. Geen enkele optie biedt echter de mogelijkheden en duurzame groeikansen die de vastgoedmarkt laat zien. De gestaag stijgende prijzen van het vastgoed in Nederland, met name in de steden in de Randstad, biedt ideale mogelijkheden om als investeerder toe te treden op de vastgoedmarkt. Maar waar begint u met het investeren in vastgoed en wat zijn de mogelijkheden?

Welke vastgoedobjecten passen bij u als belegger of investeerder?

Wanneer u de eerste stappen op de vastgoedmarkt zet, ziet u direct dat er ongelooflijk veel mogelijkheden zijn. Vastgoedbeleggingen kunt u immers door heel Nederland doen. De mogelijkheden beginnen bij appartementen en panden die volledig opgeknapt moeten worden en eindigen bij complete top appartementen die voor miljoenen verkocht worden in steden zoals Rotterdam. Om niet te verdwalen in het doolhof van mogelijkheden is het daarom belangrijk dat u begint bij uw eigen wensen. U kunt hierbij denken aan een aantal belangrijke punten:

  • Het budget dat u heeft voor de investering;
  • Het budget voor verdere aanpassingen of renovaties;
  • Tijd en kennis die u heeft om zelf te gaan klussen;
  • De doelstellingen voor uw vastgoedinvestering;
  • Het risicomanagement dat u toe wilt passen.

Voor de handige mensen is een klusobject een uitgelezen mogelijkheid. Voor de vastgoedobjecten waar nog aardig wat werk ligt, zijn de prijzen namelijk vaak veel lager. U houdt dan geld over om te investeren in materialen om het vastgoed meer waard te maken. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om het vastgoed te verkopen om zo nieuwe projecten aan te kunnen pakken of u kiest ervoor om het vastgoed te verhuren.

Houdt u ook vooral rekening met uw doelstellingen. De meeste beleggers op de vastgoedmarkt willen investeren voor een langere termijn. Dat betekent dat het aantrekkelijk is om vastgoedobjecten te zoeken die voor een langere periode verhuurd kunnen worden aan één huurder. Op die manier zijn er zo weinig mogelijk kosten en wordt het risico op leegstand een stuk kleiner. Investeren in vastgoed in studentensteden kan in dit opzicht ook een verstandige keuze zijn gezien de woningnood en de grote vraag in steden zoals Rotterdam en omgeving. Op die manier is het risico op leegstand immers ook een stuk kleiner.

De kosten zo laag mogelijk houden kunt u ook doen door alleen te investeren in vastgoedobjecten bij u in de buurt. Zijn er problemen? Dan kunt u direct zelf kijken wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren zonder hiervoor andere mensen in te moeten schakelen. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de situatie bij de VvE wanneer deze actief is in een pand waarin u wilt investeren.

Voor de mensen die niet willen klussen

Heeft u net wat minder tijd te besteden of bent u écht niet handig met klussen? Dan is het aankopen van klusobjecten geen goed idee. Al het werk uitbesteden loopt immers flink in de kosten en dat kan ervoor zorgen dat uw vastgoedinvestering zich niet terugbetaalt. Gelukkig vindt u bij Max Property Capital ook genoeg vastgoedobjecten die bij uw manier van investeren passen. U kunt investeren in deze objecten om deze (eventueel na een paar kleine aanpassingen) direct weer te verhuren zodat u direct inkomsten hebt.

Waarom investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed is een goede keuze voor elke belegger en elke investeerder. We noemden eerder al de factor van het risicomanagement. Bij het beleggen op de beurs betekent dit het spreiden van het risico door een zeer brede portefeuille op te bouwen. Dat is lang niet altijd even makkelijk en vereist in de meeste gevallen diepe zakken. Bij het investeren in vastgoed speelt het risicomanagement een heel andere rol: het investeren in vastgoed gaat gepaard met veel minder risico omdat er altijd een bepaalde waarde behouden blijft.

Daarnaast is investeren in vastgoed relatief flexibel. Er zijn veel mogelijkheden waaruit u kunt kiezen, u kunt uw investeringen uitbreiden wanneer u dit nodig acht én over de langere termijn leveren investeringen in vastgoed altijd een redelijk stabiel rendement op. Dat betekent dat u niet elke ochtend of avond hoeft te kijken naar de koerswijzigingen en aanbevelingen, u kunt uw investering gewoon laten staan zodat uw vermogen kan groeien.

Een laatste reden die we zeker willen noemen is dat vastgoedinvesteringen geld opleveren. Dit in tegenstelling tot een gemiddelde spaarrekening bij een bank. De lage rentes en relatief hoge kosten (onder andere naar de belastingen) zorgen ervoor dat steeds meer mensen op zoek gaan naar manieren om te investeren waarbij zij wel rendement zien. Met andere woorden: u wilt geld verdienen met uw (spaar)geld.

Vastgoedinvesteringen via Max Property Capital

Wanneer uw geld voor u aan het werk gaat, dan wilt u weten wat de opbrengsten en mogelijkheden zijn. U wilt ook zeker zijn dat u kunt investeren in de juiste vastgoedobjecten op interessante locaties. Wanneer u zelf aan de slag gaat, is dit een lastige klus met veel obstakels. Kiest u daarom vooral voor de diensten van Max Property Capital. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met vastgoedinvesteringen, verhuren van vastgoedobjecten en het beheren van fondsen. Alle teamleden hebben aantoonbare ervaring in de branche en zijn bekend met de mogelijkheden die er liggen rond het investeren in vastgoed in Rotterdam en omgeving.

We bieden vooral transparantie. U weet hoeveel rendement u kunt verwachten, u krijgt elk kwartaal een duidelijk overzicht met de winst en de renteopbrengsten, afhankelijk van de structuur van de investeringen die u gekozen heeft. Complete transparantie en controle voor de investeerders, dat is waarom u kiest voor Max Property Capital.

Meer informatie over de mogelijkheden om te investeren in vastgoed of andere vragen? Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen.