BeleggingspandenGeld investeren in beleggingspanden

Wanneer u vermogen heeft en dit aan het werk wilt zetten voor u, dan zijn beleggingspanden bijzonder interessant. Het is een investering die vooral op de langere termijn vruchten af kan werpen, maar ook op de kortere termijn liggen mogelijkheden voor actieve investeerders. Het risico ligt in de meeste gevallen ook nog eens lager dan het risico bij het beleggen in andere financiële producten: vastgoed is immers relatief waardevast. Voordat u kiest voor het investeren in beleggingspanden is het goed om te kijken naar de punten die belangrijk zijn bij het investeren in vastgoed. U wilt immers een gezond en duurzaam rendement uit uw investering, zeker met het oog op de langere termijn.

De grote vraag naar woonruimte en waarde van vastgoed

De waarde van vastgoed wordt grotendeels (al dan niet volledig) bepaald door de wet van vraag en aanbod. Wanneer er weinig vastgoed aangeboden wordt bij een stijgende vraag, stijgen de prijzen. De laatste jaren is de vraag naar woon- en bedrijfsruimte uitsluitend toegenomen. De nieuwbouw blijft achter op de groeiende vraag, waardoor de prijzen op de huizenmarkt en vastgoedmarkt blijven stijgen. Daarmee is dit een goed moment om in te stappen. Let u er vooral op dat de vastgoedprijzen in en rond de grote steden het sterkst stijgen. Voornamelijk in de Randstad zijn in dit opzicht goede beleggingspanden te vinden.

Bij het investeren in beleggingspanden is het risico aanzienlijk lager dan bij het investeren in financiële producten, zoals aandelen of Forex. Ook wanneer uw beleggingspanden niet verhuurd of verkocht kunnen worden voor een bepaald aantal maanden, blijft de waarde van uw vastgoed stabiel. Kleine schommelingen in de prijs zijn uiteraard altijd mogelijk, maar met de stijgende vraag op de agressieve vastgoedmarkt is een waardestijging aannemelijker dan een waardedaling. Zeker wanneer u de trends bekijkt over een langere periode.

Belastingtechnisch oogpunt

Er wordt nog te vaak gedacht dat een beleggingspand belastingtechnisch alleen maar geld kost. Dat is niet het geval. Een privé-beleggingspand heeft huurinkomsten die onbelast geïnd mogen worden. De waarde van het vastgoed valt in box 3 bij het invullen van de belastingaangifte. Exact, dat is dezelfde box die u nu gebruikt voor het opgeven van uw spaargeld – er verandert dus niets in fiscaal opzicht wanneer u het vermogen aan het werk zet in een beleggingspand.

Daarnaast is er nog een groter voordeel wanneer een spaarrekening tegenover een beleggingspand gezet worden. Bij een beleggingspand dalen de kosten doorgaans jaarlijks (een eventuele lineaire hypotheek daalt ieder jaar in kosten), waar de opbrengsten jaarlijks stijgen. Deze stapsgewijze toename van het rendement maakt beleggingspanden interessant voor u wanneer u een investering wilt doen die een sterk rendement laat zien, doorgaans rond de 8% per jaar.

Rekening houden met de nadelen en deze afzwakken

Beleggingspanden hebben uiteraard ook nadelen. Zo is het bijvoorbeeld niet gemakkelijk om het juiste beleggingspand te vinden wanneer u zelf op zoek gaat. Dat is waar Max Property Capital zich hard voor maakt. We hebben een uitgebreide vastgoedportefeuille waardoor het makkelijker wordt om de vastgoedobjecten te vinden die bij uw investering en uw plannen passen. U hoeft uw geld niet direct voor tien jaar of meer vast te zetten, waardoor de drempel direct vele malen lager wordt.

Een ander nadeel van beleggingspanden is dat het vaak onduidelijk is hoe hoog de opbrengst precies is per object. Dit zorgt voor lange berekeningen bij de mensen die meerdere beleggingspanden hebben, waardoor vaak te laat bijgestuurd wordt. Dit gebeurt u niet wanneer u kiest voor Max Property Capital. We werken met volledige transparantie en zorgen ervoor dat u ieder kwartaal en elk jaar een overzicht krijgt met de waardestijging, de opbrengsten (zoals de huurinkomsten) en de mogelijkheden om uw vastgoedportefeuille uit te breiden met onze hulp. Op die manier worden de nadelen van beleggingspanden sterk afgezwakt en zijn het de voordelen die duidelijk op de eerste plaats komen te staan.

Een ander nadeel van beleggingspanden is dat het veel werk kan zijn om het onderhoud op peil te houden en constant aanwezig te zijn wanneer er iets moet gebeuren. Zeker wanneer u panden door heel Nederland verwerft, is het onmogelijk om overal altijd paraat te staan. Daarom biedt Max Property Capital ook het beheer van beleggingspanden aan. Diensten die we aanbieden:

  • Financieel en administratief beheer;
  • Veiligheid;
  • Technisch beheer van vastgoed;
  • Sociaal beheer;
  • Relocatiebeheer.

Aan de slag met een eigen account bij Max Property Capital

Als investeerder wilt u gemak, transparantie, inzicht en een eenvoudig te gebruiken platform zodat u altijd in kunt spelen op marktontwikkelingen of veranderingen binnen uw portefeuille. Daarom kunt u bij Max Property Capital binnen enkele minuten een account aanmaken waarmee u vastgoedobjecten kunt volgen, kunt u deze opslaan als favoriet zodat u deze altijd terug kunt vinden en u kunt zelfs notities maken bij bepaalde vastgoedobjecten zodat u precies weet wat uw gedachten waren over een bepaalde mogelijkheid. Dit maakt het investeren in beleggingspanden niet alleen overzichtelijk, het wordt ook mogelijk om direct in te spelen op de mogelijkheden die zich voordoen wanneer de prijs van een beleggingspand verlaagd wordt of wanneer de situatie in een bepaalde buurt verandert. Bijvoorbeeld door de bouw van een kantorencomplex in de nabije omgeving waardoor er wél sprake is van een A-locatie.

Wilt u direct aan de slag met het investeren in beleggingspanden waarbij u altijd zelf de controle heeft over uw investeringen en zelf bepaalt wat uw voorkeuren zijn? Sluit u dan vandaag nog aan bij de experts bij Max Property Capital. Met meer dan 20 jaar ervaring rond het verkopen, kopen, verhuren en beheren van vastgoed weet u zeker dat uw vastgoedportefeuille binnen de kortste keren uitgebreid wordt met vastgoedobjecten die niet alleen nu maar ook over 20 jaar nog interessant zijn.

U vindt Max Property Capital in Rotterdam. Neem gerust vrijblijvend met ons contact op, wij helpen u graag verder.